x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Meditații gratuite pe Skype, pentru liceeni

Meditații gratuite pe Skype, pentru liceeni

de Monica Cosac    |    21 Mai 2020   •   18:00
Meditații gratuite pe Skype, pentru liceeni

„TeachU.ro”, prima platformă de meditații gratuite, destinată liceenilor din România, a fost lansată de o echipă de tineri, printre care și foști olimpici internaționali. Meditațiile au loc pe Skype și sunt susținute de peste 100 de voluntari.

 

„Platforma face legătura între mentori, profesori sau tineri cu performanței și liceeni care fie caută să-și îmbunătățească situația școlară la o anumită materie, fie doresc să-și aprofundeze cunoștințele pentru a participa la olimpiade școlare, sau pur și simplu doresc să învețe ceva nou. Meditațiile au loc într-un mediu sigur, pe Skype, prin conferință video și sunt complet gratuite, prin munca voluntară a meditatorilor înscriși”, potrivit Asociației 11even.

Unul dintre inițiatori și coordonator al proiectului este o fostă olimpică, Gabriela Diana Oprea, actualmente studentă la Oxford, iar ei i s-au alăturat și alți studenți români care studiază la universități de top, dar și liceeni olimpici internaționali.

„Timpul scurt până la bacalaureat face ca interesul față de materiile studiate pentru examen să fie foarte mare. Momentan, încercăm să împărțim studenții pe niveluri de cunoștințe, iar mentorii să lucreze în grup cu ei. Însă, clar, suntem într-un deficit de mentori în special la materiile studiate la Bac. Așa că, dacă stăpâniți bine una din materii, noi vă invităm să vă alăturați comunității noastre și să dăm mai multe șanse liceenilor care poate nu au posibilitatea unor meditații plătite”, spune Gabriela, precizând că „mentorii sunt contagios de pasionați de domeniile lor”.

Lista materiilor la care un tânăr poate să ia meditații gratuite prin platforma TeachU.ro cuprinde peste 25 de discipline, de la limbi străine ca engleză, arabă, rusă sau japoneză, până la matematică, fizică sau chimie.


 


 

×