x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Mihaela Calin: “Nu stiu cum ar fi fost viata mea fara acest om”

Mihaela Calin: “Nu stiu cum ar fi fost viata mea fara acest om”

20 Mai 2016   •   16:51
Mihaela Calin: “Nu stiu cum ar fi fost viata mea fara acest om”

Unele dintre cele mai frumoase amintiri legate de copilaria si adolescenta sunt de la scoala, fie ele legate de colegi, fie de profesori. Si multi dintre cei care au o cariera solida astazi, o datoreaza, in mai mare sau mai mica masura, unor profesori speciali, care le-au descoperit aptitudini elevilor si i-au incurajat sa urmeze un anume drum. Este si cazul Mihaelei Calin, prezentatoarea stirilor marca Observator de la Antena 1, de la orele 13 si 16.

“Am avut norocul sa intalnesc in cele mai importante momente ale vietii mele, cele de formare, oameni care nu doar ca mi-au fost profesori si m-au instruit temeinic in diferite domenii, dar care au fost adevarati dascali, oameni care au format oameni. Unul dintre ei este diriginta mea de scoala generala, profesoara de matematica Maria Ciupagea. Cand ma gandesc la dumneaei, nu Teorema lui Pitagora imi vine prima data in minte, ci afectiunea pe care ne-o purta noua, elevilor. Ne invata sa fim curajosi, demni, sa luptam pentru lucrurile in care credem, pentru ce e drept si frumos. Dar in acelasi timp simteam ca ne intelege cel mai bine neputintele de copii. Era omul care la varsta aceea intelegea cel mai bine ce nu intelegem, ce ne frustreaza, ce ne sperie. Omul care iti spunea verde in fata: “trage tare, asta este pentru tine” sau, la fel de cinstit: asta nu e pentru tine, ia o nota respectabila si gandeste-te ca tu la alta materie esti cel mai bun, cealalta nota te defineste. Nu stiu cum ar fi fost viata mea daca n-as fi intalnit acest om. Am ales sa urmez liceul de informatica pentru ca mi-a placut matematica si mi-a placut matematica datorita doamnei Ciupagea. Am ales apoi jurnalismul tot cu gandul la demnitatea si la bunatatea dumneaei”, isi reaminteste Mihaela Calin. “Cu acest gand, recomand tuturor elevilor, fosti si actuali, sa voteze pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro dascalii inscrisi in Liga Profesorilor Exceptionali”.

Liga Profesorilor Exceptionali, campanie a Fundatiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, a ajuns aproape de finalul primei etape, din cea de a treia editie. Profesorii se mai pot inscrie inca pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro, pana la 22 aprilie inclusiv. Din 30 aprilie se intra in perioada votului online a 20 de cadre didactice inscrise deja in competie. Castigatorii vor fi anuntati la sfarsitul lunii mai. Primele trei clasati vor primi burse de merit, in valoare de 30 000, 20 000, respectiv 10 000 lei.

×