x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministrul Educaţiei: Calitatea este singura cale de a atinge performanţa

Ministrul Educaţiei: Calitatea este singura cale de a atinge performanţa

03 Apr 2019   •   17:51
Ministrul Educaţiei: Calitatea este singura cale de a atinge performanţa

Calitatea este singura cale de a atinge performanţa, iar Ministerul Educaţiei Naţionale urmăreşte cu mare atenţie metodologiile, criteriile de asigurare a calităţii, a declarat miercuri ministrul Ecaterina Andronescu, la cea de a XV-a Adunare generală a European Quality Assurance Register for Higher Education (EQAR).

"Pentru România, pentru sistemul românesc de învăţământ, este foarte importantă calitatea. România a fost prima ţară din zona centrală şi est europeană care a avut o agenţie de asigurare a calităţii încă din anii '90. În anul 2005 s-a restructurat prima agenţie de asigurare a calităţii - ARACIS de astăzi. Urmărim cu foarte mare atenţie metodologiile, criteriile de asigurare a calităţii, pentru că ea - calitatea - este singura cale de a atinge performanţa", a afirmat demnitarul.

În cadrul întâlnirii, la care participă specialişti în evaluarea calităţii din 30 de ţări, sunt dezbătute perspectivele de asigurare a calităţii educaţiei în cadrul Uniunii Europene, dar şi viziunea şi priorităţile Spaţiului European al Învăţământului Superior.

Reuniunea face parte din seria de evenimente organizate de Universitatea Politehnica Bucureşti cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la înfiinţare. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ecaterina Andronescu