x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministrul Educaţiei, mesaj pentru profesori în perioada tezelor: Sunt convinsă că veţi realiza evaluări prietenoase

Ministrul Educaţiei, mesaj pentru profesori în perioada tezelor: Sunt convinsă că veţi realiza evaluări prietenoase

19 Noi 2019   •   13:57
Ministrul Educaţiei, mesaj pentru profesori în perioada tezelor: Sunt convinsă că veţi realiza evaluări prietenoase

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a transmis marţi un mesaj profesorilor, având în vedere perioada tezelor, exprimându-şi convingerea că aceştia vor realiza ''evaluări prietenoase'', pe care ''copiii să le înţeleagă şi să le întâmpine cu seriozitate şi confort''.

Aceasta le-a amintit cadrelor didactice faptul că anul şcolar 2019 - 2020 are o altă structură faţă de anii anteriori.

''Semestrul I este de doar 15 săptămâni, cu toţii fiind puşi în situaţia de a ne replanifica activităţile, astfel încât să asigurăm un bun proces de predare - învăţare - evaluare'', a scris ministrul pe Facebook.

Monica Anisie a arătat că rămâne consecventă principiului pe care l-a expus în nenumărate rânduri - acela de a pune în centrul atenţiei elevul.

''Astfel, aflându-ne în perioada susţinerii tezelor, consecventă principiului pe care l-am expus în nenumărate rânduri, acela de a pune în centrul atenţiei elevul, vă rog să ne amintim cu toţii că: emoţiile sunt parte din viaţa şcolii şi copiii învaţă aici să le gestioneze; tranziţiile (clasa a V-a, clasa a IX-a) reprezintă o etapă importantă în viaţa fiecărui copil, ce necesită un sprijin la începutul şcolarităţii, pentru a le putea îmbunătăţi şansele de reuşită; şi, nu în ultimul rând, că la începutul de drum al formării noastre am învăţat că profesorul este definit de două trăsături fundamentale: vocaţie şi tact pedagogic, puse în slujba elevilor. Pentru toate acestea, dragi colegi, sunt convinsă că veţi realiza evaluări prietenoase, pe care copiii să le înţeleagă şi să le întâmpine cu seriozitate şi confort. Vă mulţumesc şi vă asigur de întreaga mea consideraţie pentru întreaga dăruire'', şi-a încheiat ministrul mesajul. AGERPRES

×