x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, va retrage titlurile de doctor ale lui Petre Tobă şi Florentin Pandele

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, va retrage titlurile de doctor ale lui Petre Tobă şi Florentin Pandele

17 Dec 2016   •   15:18
Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, va retrage titlurile de doctor ale lui Petre Tobă şi Florentin Pandele

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, urmează să semneze săptămâna următoare, după obţinerea avizului juridic, ordinele de retragere a titlurilor de doctor pentru fostul ministru Petre Tobă şi primarul comunei Voluntari, Florentin Pandele, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt al Ministerului Educaţiei. 

"Pot să confirm că CNATDCU a respins contestaţiile domnilor Tobă şi Pandele şi săptămâna viitoare, potrivit procedurii, se va obţine avizul juridic, respectiv se vor semna ordinele de retragere a titlurilor de doctor", a declarat Mirabela Amarandei. 

Potrivit purtătorului de cuvânt, la CNATDCU au existat două sesizări formulate de Petre Tobă şi Florentin Pandele. 

"Sesizările au fost analizate. Cele două persoane au primit verdict de plagiat din partea CNATDCU - Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, domniile au depus contestaţii la această decizie. Pe procedura care decurge din regulamentul de organizare şi funcţionare al CNATDCU, a fost realizată o comisie de experţi care a analizat contestaţia atât a domnului Petre Tobă cât şi a domnului Pandele. Practic, contestaţia a fost respinsă. Aceasta este ştirea pe care a confirmat-o astăzi: contestaţia celor doi a fost respinsă de CNATDCU. Urmează ca ministrul Educaţiei, domnul Mircea Dumitru, să semneze ordinele de retragere a titlurilor de doctor atât pentru domnul Tobă, cât şi pentru domnul Pandele", a precizat Amarandei. 

Ea a spus că, potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare a CNATDCU, nu mai există alte căi de atac. 



"Aceasta a fost fost ultima cale de atac. A fost depunerea contestaţiei la prima decizie a CNATDCU, contestaţia a fost respinsă, în consecinţă se va retrage titlul de doctor. Dar vorbim exclusiv de modalitatea în care CNATDCU poate face să facă retragerea, respectiv Ministerul Educaţiei. Asta nu exclude şi alte posibile căi de atac pe care domniile lor le pot avea la dispoziţie. Dar, în ceea ce priveşte CNATDCU şi Ministerul Educaţiei, nu mai există alte căi", a mai spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei. 



Pe 7 octombrie, Comisia specială de experţi a constatat că fostul ministru Petre Tobă şi primarul Florentin Pandele au plagiat şi a solicitat retragerea titlului de doctor. Pe baza raportului întocmit de experţi, Consiliul general al CNATDCU a decis, pe 12 octombrie, că Petre Tobă şi Florentin Pandele au plagiat în lucrările de doctorat. 

×