x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Monica Anisie: Cursuri suspendate până când nu va mai exista niciun pericol pentru copiii noștri

Monica Anisie: Cursuri suspendate până când nu va mai exista niciun pericol pentru copiii noștri

16 Mar 2020   •   11:37
Monica Anisie: Cursuri suspendate până când nu va mai exista niciun pericol pentru copiii noștri
Sursa foto: gov.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, luni, într-o videoconferință, că orele de curs vor fi suspendate până când nu va mai exista niciun pericol pentru copii. În România, școlile au fost închise din 11 martie, în contextul răspândirii noului COVID-19.

Monica Anisie a declarat, luni, în videoconferință, că „măsura de suspendare a cursurilor poate continua până când nu va mai exista niciun pericol pentru copiii noștri”, iar elevii sunt „invitați” la cursuri online.

„Avem platfomele găzduite de Google și Microsoft. Prin intermediul partenerului oficial, dar și platforma educațională <școala pe net.ro>. în acest demers, cadrele didactice vor fi sprijinite de colegii noștri din Casele Corpului Didactic și experții e-learning din cadrul proiectului ”, a spus Monica Anisie.

Ministrul Educației a spus că este conștientă că nu toți elevii au la dispoziție internet și calculator, astfel că a fost încheiat un parteneriat cu televiziunea publică.

„Și pentru că suntem conștienți că nu în fiecare casă ajunge internetul și nu în fiecare casă se găsește un computer sau o tabletă, am decis ca Ministerul Educației și Cercetării să încheie și un parteneriat cu TVR. Acest parteneriat este modalitatea prin care colegii mei cadre didactice pot ajunge, prin lecțiile realizate de către ei, la cât mai mulți elevi. Pentru început, am ales ca cei cărora ne adresăm prin intermediul proiectului „Teleșcoală” să fie elevii care trebuie să continue pregătirea examenelor naționale și anume elevii de clasa a opta și a XII-a”, a mai spus ministrul Educației.

Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență a luat decizia de suspendare a cursurilor în învățământul preuniversitar din 11 martie, inițial până pe 22 aprilie. Deocamdată nu se știe dacă la această dată vor fi reluate cursurile, dată fiind pandemia de coronavirus.

Mediafax

×
Subiecte în articol: monica anisie