x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie VIDEO. Monica Anisie, declarație de presă: Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor susține conform cu noua programă/ Tezele nu se vor mai susține

VIDEO. Monica Anisie, declarație de presă: Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor susține conform cu noua programă/ Tezele nu se vor mai susține

27 Apr 2020   •   15:53
VIDEO. Monica Anisie, declarație de presă: Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor susține conform cu noua programă/ Tezele nu se vor mai susține
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

UPDATE. Principalele declarații: „Prioritățile ministerului Educației sunt de a asigura cadrul necesar pentru încheierea anului școlar, dar și susținerea examenelor în condiții de siguranță. Țin să menționez că am luat în calcul și măsurile pe care state precum Italia, Portugalia, Letonia sau Malta le-au adoptat în contextul pandemiei de COVID-19.”

„După cum ați aflat, cursurile rămân suspendate în unitățile de învățământ, însă continuă cu ajutorul tehnologiei. Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor veni în sprijinul lor.”

„În anul următor se va recupera materia care nu va fi studiată în această perioadă. Mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, dar nu se vor mai susține teze. În cazul în care un elev nu are două note, ministerul Educației va comunica modul de încheiere a mediei.

„Pentru elevii care au probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi opțională, iar decizia va aprție părinților. În această situație însă, pregătirea elevilor se va realiza în continuare în sistem online.”

„Studenții vor continua învățarea asistată de tehnologie, iar examenele pot fi susținute și online. Fiecare instituție de învățământ superior va stabili modalitatea și data de stabilire a examenelor.”

„Elevii din clasele a 8-a, a 12-a, a 13-a, anii de final de ciclu liceal și post-liceal, pot reveni în unitățile de învățământ pe 2 iunie. Se vor organiza doar pregătiri pentru examenele naționale. Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor susține conform cu noua programă. Evaluarea Națională se va susține începând cu 15 iunie, iar Bacalaureatul va începe cu probele scrise pe 22 iunie și va continua cu probele pentru competențe.”

„Vreau să subliniez că toate măsurile luate de Ministerul Educației respectă recomandările specialiștilor.”

„În ceea ce privește examenele pe care le susțin cadrele didactice, ne referim aici la examenele de titularizare, definitivat sau gradele didactice, acestea se vor desfășura cu respectarea măsurilor de siguranță și ministerul va comunica în scurt timp modalitatea de susținere, dar și calendarul. Pentru cei care susțin examenele de certificare pentru învățământul profesional și postliceal vor fi realizate aceste examene numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată.”

„În sala de clasă vor fi maximum 10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare socială. ISJ vor pune la dispoziție un TELVERDE pentru orice întrebare.”

„Obiectivele Ministerului Educației pentru această perioadă sunt încheierea cu bine a situației școalre, iar examenele pentru elevi, studenți și profesori să se desfășoare în siguranță și în conformitate cu legea.”

 

Declarație de presă susținută de Ministrul Educației și Cercetări, Monica Cristina Anisie

Publicată de Ministerul Educației și Cercetării-România pe Luni, 27 aprilie 2020

--------------------------------------

Știre inițială. Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, susține o declarație de presă, luni, 27 aprilie, începând cu ora 16:00.

Declarația va fi transmisă online.

Declarațiile Ministerului Educației vin la puțin timp după ce președintele Klaus Iohannis a comunicat faptul că școlile, grădinițele și universitățile rămân închise în acest an școlar.

×
Subiecte în articol: monica anisie declaratie de presa