x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Monica Anisie spune că ar putea fi aplicat sistemul hibrid în noul an școlar

Monica Anisie spune că ar putea fi aplicat sistemul hibrid în noul an școlar

22 Iul 2020   •   15:44
Monica Anisie spune că ar putea fi aplicat sistemul hibrid în noul an școlar

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că decizia cu privire la începerea anului şcolar va fi luată în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus. Cel mai probabil se va aplica sistemul 'hibrid', în care, prin rotaţie, unii elevi vor merge la şcoală, iar alţii vor face ore online.

În grupurile de lucru de la nivelul MEC şi a celui interministerial sunt propuneri referitoare la descentralizarea deciziei cu privire la modul de desfăşurare a activităţii în anul şcolar următor.

"Aş vrea însă să precizez un lucru foarte important. În cadrul grupurilor de lucru au fost propuneri referitoare la descentralizarea deciziei cu privire la modul în care unitatea de învăţământ ar putea să aleagă unul dintre acele scenarii pe care noi le punem la dispoziţie. De ce a fost această propunere? Tocmai pentru că a existat dintotdeauna această posibilitate de a suspenda cursurile în anumite situaţii. De exemplu, în cazul în care era viscol afară, unitatea de învăţământ anunţa Inspectoratul şcolar că se suspendă cursurile pe o anumită perioadă de timp. Deci a existat şi înainte această posibilitate a descentralizării deciziei şi inspectoratele şcolare, asociaţiile de părinţi au solicitat o astfel de posibilitate de a alege şcoala unul dintre scenariile pe care Ministerul Educaţiei îl lucrează", a spus Anisie, la RFI.

Demnitarul a precizat că o decizie în privința desfățurării cursurilor în noul an școlar va fi luat cât de repede. 

Aproximativ 250.000 de elevi vor primi tablete. 

Școala va începe pe 14 septembrie.
 

×