x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Nelu Barbu: A fost stabilit bugetul pentru implementarea Programului pentru şcoli - 540 de milioane de lei

Nelu Barbu: A fost stabilit bugetul pentru implementarea Programului pentru şcoli - 540 de milioane de lei

31 Iul 2019   •   19:00
Nelu Barbu: A fost stabilit bugetul pentru implementarea Programului pentru şcoli - 540 de milioane de lei

A fost aprobată hotărârea pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli aferent perioadei 2019-2020, în valoare de peste 540 de milioane de lei, prin care copiii vor primi fructe, legume şi produse lactate.

"A fost aprobată, miercuri, hotărârea pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României, pentru anul şcolar 2019-2020. Fondurile alocate cuprind şi ajutorul financiar din partea Uniunii Europene. Valoarea totală a Programului pentru şcoli este de 540,474 de milioane de lei", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că în anul şcolar 2019-2020, acest program se va adresa unui număr de aproximativ 1.920.000 de copii - preşcolari, din grădiniţele de stat autorizate, acreditate şi particulare acreditate, cu program normal de patru ore şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, autorizat sau acreditat.

La începutul şedinţei de guvern, premierul Viorica Dăncilă preciza că, prin acest program, copiii vor beneficia în timpul pauzelor de fructe, legume, lapte şi produse lactate, produse de panificaţie, dar vor fi şi învăţaţi cu privire la obiceiurile alimentaţiei sănătoase.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: nelu barbu programul pentru școli