x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Peste 6.000 de locuri, la admiterea în Universitatea Politehnica din Bucureşti

Peste 6.000 de locuri, la admiterea în Universitatea Politehnica din Bucureşti

30 Iun 2019   •   13:20
Peste 6.000 de locuri, la admiterea în Universitatea Politehnica din Bucureşti
Sursa foto: LuckyBusiness/Getty Images/iStockphoto

Un număr de 6.045 de locuri, dintre care 1.075 de locuri cu taxă, au fost scoase la concurs de către Ministerul Educaţiei Naţionale la Universitatea Politehnica din Bucureşti, pentru examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă, în anul universitar 2019-2020. 

Concursul ce vizează ocuparea acestora se va desfăşura, pentru trei dintre facultăţile din cadrul UPB, chiar în momentul înscrierii, iar pentru celelalte 12 facultăţi, în datele de 22 şi 23 iulie, a informat Universitatea într-un comunicat.

Înscrierile candidaţilor pentru examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă, în anul universitar 2019-2020, la Universitatea Politehnica din Bucureşti au fost programate pentru perioada 15-20 iulie, acestea urmând să se facă la secretariatele fiecărei facultăţi pentru care concurenţii optează. Atât taxa de înscriere de 125 de lei, cât şi taxele de şcolarizare anuale, de 4.000 lei pentru toate facultăţile din cadrul UPB cu excepţia Facultăţii cu Predare în Limbi Străine unde taxa este de 4.500 lei, au rămas neschimbate.

În ceea ce priveşte numărul locurilor scoase la concurs, în topul facultăţilor se numără Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, la care sunt disponibile 635 de locuri bugetate şi 85 de locuri cu taxă, Facultatea de Automatică şi Calculatoare, unde sunt 580 de locuri bugetate şi 225 de locuri cu taxă şi Facultatea de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice, cu 550 de locuri bugetate şi 50 de locuri cu taxă.

Universitatea precizează faptul că olimpicii internaţionali şi naţionali din perioada ciclului de învăţământ liceal, la disciplinele chimie, fizică, matematică şi informatică, vor fi admişi doar pe baza documentelor care să ateste performanţele şcolare obţinute.

Vor fi scutiţi de la plata taxei de înscriere la examen, în valoare de 125 de lei, candidaţii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi de la casele de copii, copiii eroilor martiri sau ai răniţilor în Revoluţia din 1989, copiii salariaţilor UPB sau cei ai personalului didactic auxiliar. De asemenea, candidaţii care au o situaţie materială precară, în special cei proveniţi din mediul rural, pot fi scutiţi de la plata acestei taxe, în urma unei solicitări adresate Universităţii.

În perioada susţinerii examenului de admitere, 19-26 iulie, Universitatea Politehnica din Bucureşti va oferi, în regim gratuit, cazare pentru toţi candidaţii din provincie care vor solicita acest lucru, precum şi pentru un însoţitor al acestora. 

Universitatea Politehnica din Bucureşti şcolarizează, în prezent, prin cele 15 facultăţi ale sale, un număr de peste 30.000 de studenţi, dintre care 6.000 vor accede în vara acestui an, pentru prima oară, pe treptele universităţii.

Mai multe detalii legate de distribuirea locurilor pe fiecare dintre cele 15 facultăţi ale universităţii se găsesc la www.upb.ro/admitere/admitere-licenta/ iar toate informaţiile necesare realizării etapelor de înscriere şi concurs pot fi accesate la adresa www.admitere.pub.ro, dar şi pe site-ul oficial al universităţii, www.upb.ro, la secţiunea Admitere licenţă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: politehnica admitere