x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Profesorii folosesc aplicațiile online în cadrul lecțiilor

Profesorii folosesc aplicațiile online în cadrul lecțiilor

13 Iul 2018   •   15:49
Profesorii folosesc aplicațiile online în cadrul lecțiilor

În epoca vitezei și a internetului, profesorii trebuie să țină pasul cu noile cerințe ale societății. Proiectul  ERASMUS+ WEB 2.0 TOOLS IN EDUCATION îi ajută pe dascăli să dobândească anumite competențe prin care reușesc să crească gradul de interactivitate și atractivitate în clasă.

Printre școlile care au implementat acest proiect se află și Școala Gimnazială „Petre Ispirescu” din Sectorul 1. Profesorii unității de învățământ bucureștene au început în urmă cu doi ani proiectul Erasmus+ Web 2.0 Tools in Education, iar anul acesta îl vor încheia cu succes. În parteneriat cu școli din Italia, Bulgaria, Spania, Macedonia, Grecia și Turcia, profesorii români au dobândit o serie de competențe privind introducerea aplicațiilor disponibile online în cadrul lecțiilor, sporind gradul de atractivitate și  interactivitate. Prin participarea la acest proiect, atât dascălii, cât și elevii, au învățat că terminalele mobile pot fi utilizate cu succes și pentru a învăța lucruri noi, pentru a sistematiza ceea ce s-a învățat la școală și pentru a realiza proiecte diverse într-o manieră nouă, plăcută și eficientă prin folosind instrumente și dispozitive care le sunt familiare.

Proiectul Erasmus+ Web 2.0 Tools in Education dorește stabilirea unei cooperări pe termen lung între școli și alte organizații cu activitate în domeniul educațional având ca scop integrarea instrumentelor Web 2.0  în activitatea curentă la clasă.

Partenerii identifică la nivelul fiecărei instituții cele mai bune exemple de bune practici care devin studii de caz în cadrul proiectului. Acestea se referă la: identificarea celor mai eficiente instrumente Web 2.0 de utilizat în activități curriculare și cross-curriculare, implementarea la clasă a activităților care necesită utilizarea aplicațiilor disponibile online, identificarea unor exemple de utilizare a diferitelor instrumente în activități educative formale și nonformale, planuri de reflecție privind integrarea TIC în strategia didactică.

 

 

×
Subiecte în articol: ERASMUS+ WEB 2.0 TOOLS IN EDUCATION