x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Raluca Turcan a anunțat că școlile şi grădiniţele private ar putea să se deschidă din 15 iunie

Raluca Turcan a anunțat că școlile şi grădiniţele private ar putea să se deschidă din 15 iunie

28 Mai 2020   •   14:59
Raluca Turcan a anunțat că școlile şi grădiniţele private ar putea să se deschidă din 15 iunie

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că există un angajament de intenție în ceea ce privește identificarea modalităților de deschidere a unor activități educaționale la școlile private pe perioada vacanței de vară, după data de 15 iunie.

 

Potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, la finalul unei întâlniri cu reprezentanții Asociației Școlilor Private, Raluca Turcan a arătat că pentru școlile particulare acreditate se ia în calcul acordarea finanțării în avans, pentru perioada vacanței elevilor.

„Concluziile la care s-a ajuns în urma discuțiilor sunt că există un angajament de intenție în ceea ce privește identificarea modalităților de deschidere a unor activități educaționale pe perioada vacanței de vară, după data de 15 iunie”, a spus Turcan.

De asemenea, există și intenția de continuare a acordării finanțării per elev pentru instituțiile particulare autorizate până la sfârșitul anului școlar.

Vicepremierul a menționat că școlile particulare doresc să piloteze măsuri de reorganizare a activităților educaționale, pentru pregătirea reînceperii cursurilor din anul școlar următor. Acestea au propus și folosirea infrastructurii pe care o au pentru anul școlar următor, în vederea implementării distanțării fizice a elevilor în clasă și a măsurilor de igienă recomandate de specialiști.

La întâlnire au mai participat premierul Ludovic Orban și ministrul Educației, Monica Anisie.

Învățământul particular preuniversitar din România este parte a sistemului național de educație și reprezintă 1140 unități de învățământ autorizate/ acreditate în care studiază 114.396 elevi. De asemenea, în învățământul particular preuniversitar predau aproximativ 19.000 cadre didactice, fiind disponibile aproximativ 7000 săli de clasă.

Mediafax

×
Subiecte în articol: raluca turcan scoli private