x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Raluca Turcan: PNL are şansa să ofere soluţii de fond în educaţie, temeinice şi pe termen lung

Raluca Turcan: PNL are şansa să ofere soluţii de fond în educaţie, temeinice şi pe termen lung

08 Oct 2016   •   17:10
Raluca Turcan: PNL are şansa să ofere soluţii de fond în educaţie, temeinice şi pe termen lung

Vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, că PNL prin programul de guvernare oferă, între altele, şi soluţii de fond, pe termen lung, în domeniul educaţiei, în timp ce bilanţul PSD în sistem înseamnă ''corupţie, clientelism, plagiat".

"PNL are o şansă! Are şansa să fie partidul care oferă soluţii de fond în educaţie, temeinice şi pe termen lung. Bilanţul tragic al PSD în educaţie au ajuns să îl cunoască toţi românii. Corupţie, clientelism, plagiat. Toate eforturile pentru a-şi scăpa plagiatorii, zero eforturi pentru interesul public şi pentru copiii săraci din această ţară. PNL va fi partidul care vorbeşte clar şi realist despre educaţie. Avem obligaţia să nu lăsăm ca dezbaterea legată de viitorul educaţiei să fie confiscată din nou de PSD", a declarat Raluca Turcan, în discursul ţinut în cadrul CNC al PNL.

Vicepreşedintele PNL a punctat faptul că "Ponta, Dragnea, dar mai ales Ecaterina Andronescu - nu sunt deloc îngrijoraţi de cifrele dezastrului".

"Nu le pasă absolut deloc de faptul că fiecare cifră ascunde un destin. Avem 700.000 de copii în afara şcolii. 32% dintre tineri nu-şi pot găsi un loc de muncă, decuplarea de piaţa muncii este la un grad alarmant, iar analfabetismul funcţional este de 37% în rândul populaţiei. Un simplu calcul ne arată că din cei 26 de ani, PSD a fost în fruntea ministerului educaţiei - 19! Şi atunci cum să-i mai crezi când vorbesc despre depolitizarea sistemului, de salariile mici, despre abandonul şcolar, despre diplome false sau plagiate?! Când tot ce fac e să falsifice, la vedere - concursurile, diplomele, doctoratele", a susţinut Turcan.

Vicepreşedintele liberal a adăugat că PNL prin programul de guvernare pe care-l propune va oferi soluţii la mai multe teme pe care le consideră prioritare: "decuplarea educaţiei de piaţa muncii; subfinanţarea cronică şi neţintită a educaţiei; pungile de sărăcie acută şi abandonul şcolar record; şcolile profesionale inutile pentru investitori; manualele, programele şi evaluările rupte de cerinţele pieţei; promovabilitatea scăzută la examenul de bacalaureat".

"Educaţia ocupă un rol central în orice am dori să facem. Dacă vrem o ţară prosperă, dar şi dacă vrem o ţară sigură. Rezultatele slabe de la şcoală se suprapun dominant peste zone de sărăcie, subdezvoltare şi marginalizare. Unde educaţia este precară, infracţionalitatea este ridicată. Un om de ştiinţă american, George Washington Carver, a spus cândva că 'educaţia este cheia pentru a descuia uşa de aur a libertăţii'. Dacă vrem mai multă libertate şi mai multă prosperitate pentru copiii acestei ţări, educaţia este soluţia", a mai declarat Raluca Turcan.

În cadrul CNC al PNL au mai fost prezentate participanţilor la reuniune direcţii vizate de liberali în programul de guvernare pe zona economică şi fiscal-bugetară şi a sănătăţii, printre vorbitori aflându-se Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu şi Cristian Buşoi.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: raluca turcan pnl educatie