x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Rezultate Evaluarea Națională 2019 București. Edu.ro anunță ce note au luat elevii din Capitală

Rezultate Evaluarea Națională 2019 București. Edu.ro anunță ce note au luat elevii din Capitală

25 Iun 2019   •   11:51
Rezultate Evaluarea Națională 2019 București. Edu.ro anunță ce note au luat elevii din Capitală
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Vezi toate notele de la EDU.RO.  Primele rezultate la Evaluare Naţională 2019 vor fi afișate pe 25 iunie, până la ora 12:00, iar în aceeași zi se pot depune contestații în intervalul orar 14:00 - 20:00. Contestațiile la Evaluare Națională vor fi rezolvate în următoarele zile, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 29 iunie.

Citește aici toate notele de la Evaluarea Națională

Cele mai bune licee din București

Podiumul este format din Liceul Național Sfântul Sava, Liceul Gheorghe Lazăr și Liceul de Informatică Tudor Vianu.

Fișele de înscriere la liceu se vor completa între 3 și 7 iulie 2019 și este de preferat ca elevii să bifeze cât mai multe opțiuni. Specialiștii le recomandă să aleagă minimum 5 licee care s-ar potrivi cu profilul lor pentru a nu avea parte de surprize după afișarea repartizărilor. Fișele de înscriere se vor verifica între 4 și 8 iulie, ca pe 12 iulie elevii să fie împărțiți cu ajutorul unui program pe calculator la liceu, în funcție de media obținută.

Cum se calculează media de admitere la liceu

Media generală obţinută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Astfel, formula de calcul este următoarea: MA= 0,2 × ABS + 0,8 × EN . MA reprezintă media de admitere la liceu, ABS media generală a claselor V – VIII, iar EN este media generală obținută la examenul de capacitate.

×