x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sondaj: Ce cred profesorii despre limita de două ore pentru teme

Sondaj: Ce cred profesorii despre limita de două ore pentru teme

09 Dec 2016   •   10:55
Sondaj: Ce cred profesorii despre limita de două ore pentru teme

După ce Ministrul Educației a anunțat că va reglementa printr-un ordin numărul de ore pe care elevii să le petreacă rezolvând temele pentru acasă, Didactic.ro – un produs Intuitext a realizat un sondaj pentru a afla ce părere au profesorii despre acest subiect.

Ministrul Educației a făcut public un ordin ce prevede că timpul necesar rezolvării temelor la toate disciplinele să nu fie mai mare de două ore pe zi, iar la clasa Pregătitoare nu se vor da teme deloc.

„Timpul necesar realizării temelor pentru acasă pentru un elev este de cel mult 2 ore însumând toate disciplinele, în aşa fel încât media zilnică a pregătirii elevului, în clasă şi în afara ei, să se încadreze în 5-8 ore zilnic. La clasa pregătitoare nu se vor da teme pentru acasă. (...) În perioada vacanţelor, de regulă, nu se vor da teme pentru acasă elevilor din învăţământul primar şi gimnazial“, se precizează în ordinul semnat de Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru.

Înainte ca acest document să fie prezentat presei, Didactic.ro – un produs Intuitext a realizat un sondaj pentru a afla ce părere au profesorii despre acest subiect.

Conform sondajului la care au răspuns 578 de cadre didactice, au fost obținute următoarele rezultate:

·        48,96% – consideră că volumul temelor trebuie decis de profesor, în funcție de obiectivele lecțiilor și de capacitatea elevilor.

·        12,8%– cred că două ore de teme nu sunt de ajuns pentru ca elevii să se pregătească satisfăcător la toate cele șase  ore de a doua zi.

·        38,24% – sunt de acord cu această limită maximă, motivând că elevii au nevoie de timp pentru practicarea unor hobby-uri , iar studiul nu trebuie să le ocupe tot programul.

Astfel, acest demers inițiat de Intuitext (companie specializată în realizarea de produse educaționale) a evidențiat faptul că majoritatea cadrelor didactice încurajează ideea de timp liber pentru elevi, pe care aceștia să îl folosească pentru cultivarea unor talente sau practicarea unor hobby-uri.

×
Subiecte în articol: sondaj educatie teme