x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Titularizare: 90% dintre candidați s-au prezentat la examen. 32 dintre ei au vrut să copieze

Titularizare: 90% dintre candidați s-au prezentat la examen. 32 dintre ei au vrut să copieze

29 Iul 2020   •   17:46
Titularizare: 90% dintre candidați s-au prezentat la examen. 32 dintre ei au vrut să copieze

La proba scrisă a examenului de Titularizae, care a avut loc miercuri, în 123 de centre, s-au prezentat 27.002 candidaţi (89,67%) din cei 30.113 de candidaţi înscriși. Un număr de 32 participanți au fost eliminaţi din concurs, pentru că au încercat să copieze, conform MEC.

Candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice/catedre în anul şcolar 2020-2021,

„2.145 (7,94%) de candidați dintre cei prezenti s-au retras, în conformitate cu prevederile metodologiei. Niciun candidat prezent la proba scrisă nu a avut temperatura peste maximul admis în actualul context epidemiologic (37.3 grade Celsius)”, potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte2020.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 4 august, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile pot fi depuse la sediile inspectoratelor școlare județene sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul menționat anterior, în data de 11 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 12 - 14 august.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: examen titularizare