x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Top licee după repartizarea computerizată: La Colegiul Național „Sf. Sava”, ultima medie de admitere a fost 9.98, la profilul real

Top licee după repartizarea computerizată: La Colegiul Național „Sf. Sava”, ultima medie de admitere a fost 9.98, la profilul real

10 Iul 2020   •   16:07
Top licee după repartizarea computerizată: La Colegiul Național „Sf. Sava”, ultima medie de admitere a fost 9.98, la profilul real

Cele mai bune licee din ţară se întrec în medii de admitere aproape de perfecţiune. Notele cele mai mari de admitere au fost la profilul matematică-informatică. Colegiile „Sfântul Sava” şi „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, dar şi „Fraţii Buzeşti” din Craiova sunt în topul clasamentului.

 

Ultima medie de intrare la profilul matematică-informatică, la Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din Bucureşti este de 9.98. Următorul liceul este Colegiul naţional “Gheorghe Lazăr”, cu 9,90. Podiumul este completat de Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”, din Craiova, cu 9,89, la profilul ştiinţele naturii.

La profilul filologie, Colegiul naţional “Gheorghe Lazăr” conduce cu media de 9,69, fiind urmat de Colegiul Naţional “Sfântul Sava”, cu 9, 67.

După Evaluarea Naţională, peste 122.000 de elevi s-au înscris la liceu. Dintre aceştia, puţin peste 8.500 nu au fost repartizaţi.

Potrivit calendarului de admitere anunţat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în perioada 13-20 iulie, candidaţii trebuie să îşi depună dosarele de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi.

În perioada 22-24 iulie vor fi rezolvate de către comisiile judeţene situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată.

 

Mediafax

×
Subiecte în articol: Colegiul Național Sf. Sava