x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Trei elevi de la aceeaşi şcoală, din Arad, eliminaţi de la simularea Evaluării Naţionale pentru copiat

Trei elevi de la aceeaşi şcoală, din Arad, eliminaţi de la simularea Evaluării Naţionale pentru copiat

12 Mar 2019   •   16:04
Trei elevi de la aceeaşi şcoală, din Arad, eliminaţi de la simularea Evaluării Naţionale pentru copiat
Sursa foto: LuckyBusiness/Getty Images/iStockphoto

Trei elevi de clasa a VII-a care au participat la simularea Evaluării Naţionale au fost eliminaţi, marţi, de la proba scrisă la matematică pentru că au încercat să copieze, în timp ce 10% dintre elevii înscrişi la testare au lipsit.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, din cei 3.831 de elevi de clasa a VII-a înscrişi la proba de matematică a simulării Evaluării Naţionale, au participat 3.485 de copii, ceea ce înseamnă că aproximativ 10% au lipsit. La clasa a VIII-a, din cei 3.613 de elevi înscrişi, au participat 3.285.

În timpul desfăşurării probei, trei elevi de clasa a VII-a de la Şcoala Gimnazială "Ilarion Felea"din municipiul Arad au fost prinşi încercând să copieze, ei fiind eliminaţi din testare.

Simularea Evaluării Naţionale va continua, miercuri, cu proba scrisă la limba maternă, iar pe 22 martie se vor afişa rezultatele. Notele pot fi trecute în catalog, la cererea elevilor, potrivit ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale, publicat în Monitorul Oficial. AGERPRES

×