x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași își suspendă activitățile didactice față în față

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași își suspendă activitățile didactice față în față

12 Mar 2020   •   15:33
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași își suspendă activitățile didactice față în față
Sursa foto: pixabay.com

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași își suspendă activitățile didactice față în față până pe data de 31 martie, pentru a evita răspândirea infecției cu coronavirus.

Consiliul de Administrație al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a decis, în ședința de joi, suspendarea activităților didactice față în față, în contextul măsurilor adoptate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență privind evitarea răspândirii infecției cu coronavirus.

"Începând de vineri, 13 martie şi până la data de 31 martie, studenţii nu vor mai veni la facultate. Activităţile didactice se vor desfăşura în sistem online, iar cele  care nu pot fi derulate prin intermediul platformelor online vor fi recuperate ulterior, după un grafic stabilit la nivelul fiecărei facultăţi. Au mai fost suspendate activităţile extracurriculare programate să se desfăşoare în cadrul UAIC în perioada stabilită, care implică aglomerări de persoane (conferinţe, workshop-uri, evenimente culturale etc.), dar şi activitatea cantinelor Universităţii, a ceainăriei din Grădina Botanică, a cafenelelor (din corp B, Tafrali şi "La Balenă"). Consiliul de Administraţie al UAIC a decis şi închiderea temporară a căminelor universităţii. Vor putea rămâne cazaţi în continuare studenţii familişti, studenţii internaţionali, studenţii proveniţi de la casele de copii şi centre de plasament familial, studenţii care fac dovada că lucrează, precum şi studenţii doctoranzi", se menţionează în informarea de pe pagina oficială a UAIC.

"Activităţile administrative şi de cercetare din cadrul UAIC vor continua să se desfăşoare în condiţii normale, însă se suspendă programul cu publicul faţă în faţă. S-a hotărât şi închiderea temporară a complexului de sere şi a corpului administrativ din Grădina Botanică,  precum şi a Muzeului Universităţii. UAIC pune pe primul plan siguranţa studenţilor şi angajaţilor săi, urmând ca în funcţie de evoluţia situaţiei şi de deciziile autorităţilor centrale să adopte toate măsurile care se impun", se mai precizează pe site-ul UAIC.

 

×