x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Universitatea Politehnica din Bucureşti a lansat Catedra UNESCO, „Engineering for Society”

Universitatea Politehnica din Bucureşti a lansat Catedra UNESCO, „Engineering for Society”

16 Noi 2018   •   12:51
Universitatea Politehnica din Bucureşti a lansat Catedra UNESCO, „Engineering for Society”

Miercuri, 14 noiembrie 2018, în prezența Excelenței sale , Ambasador ul Adrian Cioroianu, delegat permanent al României pe lângă UNESCO, a avut loc Conferința de lansare a Catedrei UNESCO Engineering for Society a Universității POLITEHNICA București.

 

În deschiderea acestui eveniment au fost prezentate proiectele pe care le desfășoară Catedra: „Knowledge Allince in Air Transport” (KKAT), un proiect Erasmus+ dedicat  cooperării  sistematice între educație și mediul de afaceri și dezvoltării unor noi programe de studii care să asigure competențe interdiscilinare pentru personalul din aviație precum și proiectul Horizon 2020, “Perspectives for Aeronautical Research in Europe (PARE)”.

Pornind de la nevoile identificate, proiectul KAAT răspunde următoarelor provocări: dezvoltarea unor traiectorii educaționale europene inovatoare în domeniul aviației, pe baza dialogului și a cooperării eficiente între instituții de învățământ superior, industrie și alte părți interesate; crearea și consolidarea unor mecanisme care să asigure o coeziune mai bună între formarea vocațională și cea academică  precum și o inserție optimă pe piața muncii.

Potrivit directorului Catedrei, prof. Sorin Eugen ZAHARIAobiectivele UPB care se încadrează în programele UNESCO sunt: Educație, pace și dezvoltare durabilă și Știință pentru pace și dezvoltare durabilă. Mai exact, aceste obiective specifice ale Catedrei sunt dezvoltarea unor programe de studii internaționale interdisciplinare;dezvoltarea de programe de cercetare transversală pentru dezvoltarea durabilă; organizarea de evenimente naționale și internaționale dedicate implementării priorităților UNESCO și ale UPB; modernizarea învățământului superior și introducerea TIC în sistemul educațional”.

 

La festivitatea care a avut loc în Sediul CAMPUS al UPB, au participat Lucian Georgescu, secretar de stat la Ministerul Cercetării și Inovării, Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din Bucureşti, Ani Matei, secretarul general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

De asemene, au au fost prezenți reprezentanți ai unor companii precum Comoti, Menzies, SITA și ai unor instituții naționale și internaționale cu care colaborează Catedra UNESCO precum și cadre didactice și studenți din cadrul UPB.

 În prezent Catedra oferă un program de masterat în limba engleză “Green, Smart and Integrated Transport and Logistics”.

×