x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Universitatea Politehnica din Bucureşti, în top Shanghai al celor mai bune 500 universităţi din lume

Universitatea Politehnica din Bucureşti, în top Shanghai al celor mai bune 500 universităţi din lume

27 Iul 2018   •   12:08
Universitatea Politehnica din Bucureşti, în top Shanghai al celor mai bune 500 universităţi din lume

Universitatea Politehnica din Bucureşti a fost ierarhizată în top Shanghai - cele mai bune 500 universităţi din lume, clasamentul "Academic Ranking of World Universities/ARWU", informează un comunicat al instituţiei.

Potrivit sursei citate, în domeniul automaticii, Politehnica a fost clasată ca fiind prima la nivel naţional şi în top 151-200 la nivel internaţional. În domeniul ingineriei chimice, UPB ocupă primul loc la nivel naţional şi este clasată în top 201-300 în topul universităţilor la nivel mondial, iar în domeniul ingineriei electrice şi electronicii, Universitatea a ocupat tot locul întâi la nivel de ţară, poziţionându-se în primele 400 de universităţi din lume.

De asemenea, în domeniul fizică şi inginerie energetică, UPB este clasată ca fiind prima la nivel naţional şi în topul 500 al universităţilor la nivel mondial.

Conform acestor date, topul Shanghai confirmă locul Universităţii Politehnica din Bucureşti ca fiind cea mai mare universitate cu profil tehnic din ţară, menţionează comunicatul.

Pentru a efectua clasificarea pe domenii de studiu, topul Shanghai a utilizat ca indicatori numărul de publicaţii elaborate de autori din instituţii într-un domeniu de studiu în perioada 2012-2016, împreună cu numărul de citări ale lucrărilor publicate de către instituţii şi colaborările internaţionale în plan ştiinţific, precizează sursa citată.

"Cred că este o reuşită pentru universităţile din România să ne încadrăm în top 500 al universităţilor la nivel internaţional. În ceea ce priveşte UPB, încercăm în fiecare an să împingem limita a ce putem face pentru a creşte indicatorii de performanţă ai universităţii. Comunitatea noastră s-a dovedit extrem de energică în ultimii ani şi a produs, în mod consistent, articole ştiinţifice de valoare cu care ne mândrim în întreaga lume", a declarat Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, potrivit sursei citate. AGERPRES

×