x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul DSK: Ofensiva mediatică a cameristei este o strategie "cu două tăişuri'" (experţi)

Cazul DSK: Ofensiva mediatică a cameristei este o strategie "cu două tăişuri'" (experţi)

de Agerpres    |    26 Iul 2011   •   08:40

Difuzarea surpinzatoare, luni, a doua interviuri acordate mass-mediei americane de Nafissatou Diallo ar putea fi cu "doua taisuri" pentru acuzatoarea lui Dominique Strauss-Kahn, cu o saptamana inainte de viitoarea audiere la New York a fostului director al FMI, sunt de parere expertii citati de France Presse.
Aparitia cameristei la postul de televiziune ABC si in revista Newsweek, dupa 10 saptamani de tacere, ar putea s-o ajute pe tanara sa-si restabileasca imaginea afectata de parchet, care i-a pus la indoiala credibilitatea, si de presa de scandal care, in urma cu o luna, o numea 'prostituata'.
Aceste doua interviuri nu aduc, pe fond, nimic nou privind derularea evenimentelor. Camerista din Noua Guinee continua sa afirme ca Dominique Strauss-Kahn a agresat-o sexual in camera 2806 a hotelului Sofitel din New York la 14 mai.
La suprafata, interviurile au aratat o femeie vizibil afectata de acest caz, relatand cateodata in lacrimi versiunea sa asupra faptelor.
Insa, in opinia juristei Brenda Smith, de la American University din Washington, aceasta ofensiva mediatica declansata cu o saptamana inainte de viitoarea audiere a lui Dominique-Strauss Kahn la Manhattan are ca scop mentinerea presiunii asupra activitatii procurorului Cyrus Vance pentru a nu renunta la acuzatii.
"Momentul a fost ales pentru a creste probabilitatea ca parchetul sa continue, pentru ca nivelul de indignare sa ramana intact. Procurorii sunt extrem de sensibili la opinia publica", a afirmat Brenda Smith.
In opinia acestei juriste spacializate in violenta sexuala, incercarea cameristei de a lua opinia publica martora ar putea avea totusi 'doua taisuri'.
Procurorul Cyrus Vance este deja sub presiunea avocatilor femeii, dar si a aparatorilor lui DSK.
Intr-un comunicat difuzat dupa aparitia acestor interviuri oferite de tanara, William Taylor si Benjamin Brafman, cei doi avocati ai lui DSk, au acuzat-o pe Nafissatou Diallo ca s-a lansat 'intr-o campanie mediatica ce vizeaza fortarea unui procuror sa-si mentina acuzatiile impotriva uni nevinovat, acelasi nevinovat de la care domnisoara Diallo vrea sa obtina bani'.
In acelasi timp, Matthew Galluzzo, fost procuror in cadrul unitatii privind crimele sexuale din Manhattan, considera ca lui Nafissatou Diallo nu-i foloseste ca acest caz al sau sa se raspandeasca in mass-media.
"Faptul de a avea nevoie sa faci acest gen de lucruri tinde sa indice ca nu s-a intamplat nimic. Daca s-ar fi intamplat cu adevarat ceva, (n.r. - Nafissatou Diallo) nu ar mai fi avut nevoie de a face acest lucru", a explicat el.

×