x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 1.500 de oameni patrulează zi și noapte pe străzile orașului pentru că poliția nu-și face datoria

1.500 de oameni patrulează zi și noapte pe străzile orașului pentru că poliția nu-și face datoria

16 Noi 2018   •   21:25
1.500 de oameni patrulează zi și noapte pe străzile orașului pentru că poliția nu-și face datoria
Sursa foto: pixabay.com

Cetățenii orașului Birmingham s-au săturat de pasivitatea poliției, așa că s-au unit sub forma unui grup de justițiari. În ultimele 24 de ore, numărul acestora a crescut cu mai mult de 1000 de persoane.

Grupul se numește „We Stand Determined” și a fost creat pe rețelele sociale acum trei săptămâni. Ei patrulează străzile orașului zi și noapte pentru a raporta orice activitate criminală care are loc. La început au fost 400 de persoane, iar acum sunt 1.500 după ce presa națională a scris despre ei.

Organizatorii numiți Wayne, Tracy și Michael au creat grupul după ce au descoperit că un prieten a fost atacat în casa sa de hoți înarmați cu ciocane. Wayne are 47 de ani și este lector universitar în Solihull. Acesta nu-și dă numele din motive de siguranță.

„Nu ne-am așteptat la un răspuns așa de mare, dar acest lucru arată că nu suntem singurii care simțim că trebuie să ne adunăm și să avem grijă de comunitatea noastră” spune Wayne. „Am avut membri de peste tot din lume – Germania, Australia, China, America și Insulele Virgine Britanice”.

Grupul organizează acum patrule în tot orașul, de două ori pe săptămână, și insistă că nu sunt violente. Ei consideră că mai degrabă sunt parteneri cu poliția. Totuși, ei văd cum crimele din Regatul Unit sunt tot mai dese, iar cetățenii trebuie protejați. Londra a fost lovită de un val de crime în ultimul an, iar în Birmingham au avut loc mai multe înjunghieri, împușcături și omoruri.

Wayne mai declară pentru Dailymail că „Suntem foarte mândri de comunitatea noastră, pentru că continuăm să credem în ceea ce credem chiar dacă nu există încă o soluție”.

×
Subiecte în articol: birmingham Marea Britanie justițiari