x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 10 indigeni au fost omorâţi în Amazonia de către căutătorii de aur

10 indigeni au fost omorâţi în Amazonia de către căutătorii de aur

12 Sep 2017   •   15:18
10 indigeni au fost omorâţi în Amazonia de către căutătorii de aur

Autorităţile din Brazilia au deschis o anchetă privind moartea a 10 membrii ai unui trib amazonian izolat care nu au avut contact cu oamenii până acum. Aceştia ar fi fost ucişi de căutătorii de aur, scrie The Guardian.

Crima, care a avut loc în Javari Valley, se crede că a fost înfăptuită de către căutătorii de aur care efectuau căutări ilegal în râurile din regiune. Dacă se găsesc dovezi, uciderea va scoate la iveală cele mai recente ameninţări cu care se confruntă grupurile indigene.

Procurorul oraşului Tabatinga, Amazonia, Pablo Beltrand, a spus că echipa sa a fost informată prima cu privire la posibila crimă din Javari Valley, de la începutul lunii august. “Am primit o comunicare de la guvernul federal”, a spus acesta. “Investigaţiile în curs se referă la posibila moarte a indigenilor”. Acesta a afirmat că nu poate oferi mai multe informaţii referitoare la caz.

Agenţia braziliană pentru afaceri indigene, Funai, a anunţat că a depus o plângere la procuratura statului Amazonia după ce câţiva căutători de aur s-au lăudat într-un bar din apropierea graniţei cu Columbia că au ucis mai mulţi indigeni. Bărbaţii au arătat celorlalte persoane din bar un vas sculptat manual despre care susţineau că provenea de la acest trib.

“Aceştia spuneau că au omorât indigeni şi că i-au aruncat în râu”, a spus coordonatorul Funai pentru triburi necontactate sau contactate recent, Sotto-Maior. “Este foarte greu să investigăm ceva de genul acesta după ce a trecut timpul. Nu avem bazele”, a mai spus aceasta.

×
Subiecte în articol: amazonia indigeni trib cautatori de aur