x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 100.000 de britanici au semnat o petiţie împotriva imigraţiei românilor şi bulgarilor

100.000 de britanici au semnat o petiţie împotriva imigraţiei românilor şi bulgarilor

13 Mar 2013   •   11:00
100.000 de britanici au semnat o petiţie împotriva imigraţiei românilor şi bulgarilor
Sursa foto: Thomas Campean/Thomas Campean/BPA Intact Images

Britanicii nu sunt mulţumiţi de politica guvernului lor, a porţilor deschise imigraţiei provenite din România şi Bulgaria, cu începere de la sfârşitul acestui an, aşa cum se conturează extrem de clar în prezent, scrie miercuri publicaţia britanică Daily Express.

 
În termen de câteva luni peste 100.000 de britanici au semnat o petiţie publică în care solicită ca controalele asupra imigraţiei să fie menţinute pentru încă cinci ani. Aceasta înseamnă că o dezbatere pe această temă în Camera Comunelor trebuie organizată curând, în conformitate cu proceduri folosite pentru prima dată când cititori ai Daily Express au semnat o petiţie pentru organizarea unui referendum privind statutul de membru al UE. 
 
David Cameron le-a cerut parlamentarilor din partidul său să voteze împotriva unui astfel de referendum, dar ulterior s-a răzgândit, ca răspuns la presiunea puternică din partea opiniei publice. Acum, el se confruntă cu o nouă presiune puternică, de a menţine controalele asupra imigraţiei în loc să le elimine în ianuarie 2014. 
 
Atunci când Daily Express l-a intervievat pe Cameron luna trecută acesta a indicat că nu intenţionează să menţină controalele tranzitorii privind România şi Bulgaria prin declararea unei situaţii de urgenţă economică - aşa cum legea europeană îi permite să facă. Dar dacă perspectiva de a intra în a treia parte a unei recesiuni cu cifră triplă nu reprezintă o urgenţă economică atunci este greu să mai înţelegi ce reprezintă o astfel de urgenţă, comentează ziarul. 

×
Subiecte în articol: imigratie Marea Britanie romani bulgari