x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 100,000 de oameni trebuie să fie evacuaţi din calea vulcanului Agung

100,000 de oameni trebuie să fie evacuaţi din calea vulcanului Agung

27 Noi 2017   •   12:47
100,000 de oameni trebuie să fie evacuaţi din calea vulcanului Agung

Vulcanul Agung, din insula Bali, se află în punctul iminent de a erupe, au avertizat oficialii indonezieni, afirmând că 100,000 de oameni trebuie să fie evacuaţi din zonă, relatează The Guardian. În prezent, 40,000 de oameni au fost evacuaţi din calea vulcanului, iar zeci de mii de călători au rămas blocaţi în aeroport.

Muntele Agung a început să arunce cenuşă, cu intensitate mare, începând cu ziua de marţi, însă abia după creşterea activităţii seismice şi confirmarea că vulcanul a intrat în faza magmatică, autorităţile au ridicat nivelul de alertă la 4, nivel maxim, luni dimineaţă.

Agenţia Indoneziană de Ameliorare a Dezastrelor a cerut oamenilor să evacueze de urgenţă zona, extinsă pe o distanţă de opt – 10 kilometri de la vulcan. “Am cerut oamenilor aflaţi în zona periculoasă să evacueze imediat, pentru că există potenţial pentru o erupţie mai mare”, a spus purtătorul de cuvânt al agenţiei, Sutopo Purwo Nugroho.

Aproximativ 40,000 de persoane au fost evacuate, însă încă 60,000 de persoane trebuie să fie mutate din zonă, a mai spus Sutopo Purwo Nugroho. Guvernatorul din Bali a afirmat, mai târziu, că până la 150,000 de persoane ar putea fi evacuate.

“Nu toţi rezidenţii au evacuat încă. Încă sunt aceia (care nu au evacuat), pentru că animalele lor nu au fost evacuate. Sunt aceia care simt că sunt în siguranţă”, a spus Sutopo, care a adăugat că personalul din securitate încearcă să convingă oamenii să părăsească zona, dar că pot fi evacuaţi cu forţa.

×
Subiecte în articol: vulcanul agung indonezia bali eruptie