x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 11 elefanți au murit încercând să salveze un pui căzut într-o cascadă

11 elefanți au murit încercând să salveze un pui căzut într-o cascadă

08 Oct 2019   •   13:36
11 elefanți au murit încercând să salveze un pui căzut într-o cascadă

Unsprezece elefanţi au decedat după ce au căzut într-o cascadă din Thailanda, au anunţat marţi autorităţile din această ţară în urma revizuirii, cu ajutorul imaginilor surprinse cu drona, a bilanţului iniţial ce indica şase animale moarte, informează DPA.

Reprezentanţii unui parc natural thailandez au anunţat în weekend că şase elefanţi au căzut în cascada Haew Narok din nord-estul Thailandei şi s-au înecat, iar alţi doi au reuşit să supravieţuiască apelor repezi în care căzuse un pui pe care animalele au încercat să îl salveze.

Nuttapong Sirichana, guvernatorul provinciei Nakhon Nayok, a declarat marţi reporterilor prezenţi la o conferinţă de presă că reprezentanţii parcului natural au descoperit cadavrele a altor cinci elefanţi în cascadă după analizarea imaginilor surprinse cu drona luni după-amiază.

''Deocamdată nu putem merge pentru a inspecta zona din cauza nivelului mare al apei şi a curenţilor puternici'' explicat oficialul.

Pădurarii au descoperit iniţial un elefant de 3 ani care se îneca în cascadă după ce au auzit ţipetele elefanţilor la primele ore ale zilei de sâmbătă.

Doi elefanţi au sărit în apă pentru a salva puiul care nu a supravieţuit, iar mai târziu reprezentanţii parcului au găsit cadavrele a cinci elefanţi care au murit înecaţi în cascada la care accesul turistic a fost restricţionat temporar. Nuttapong a declarat că cei doi elefanţi care au sărit iniţial în apă nu s-au numărat printre victime.

Specialişti în comportamentul elefanţilor au explicat că aceste animale au tendinţa de a reacţiona instinctiv şi de a-şi oferi ajutorul la salvarea altui exemplar aflat în pericol.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: elefanti thailanda