x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 12 migranți blocați de șapte săptămâni pe un feribot între Istanbul și Odesa

12 migranți blocați de șapte săptămâni pe un feribot între Istanbul și Odesa

15 Sep 2017   •   14:22
12 migranți blocați de șapte săptămâni pe un feribot între Istanbul și Odesa

12 migranți, despre care se crede că vin din Africa de Nord, călătoresc de șapte săptămâni între Istanbul și Odesa pe un feribot danez, încuiați în șapte cabine, pentru că nicio țară nu vrea să îi preia, scrie The Guardian.

Potrivit operatorului feribotului, DFDS, atât Turcia, cât și Ucraina refuză să îi accepte. „A fost o tentativă de violență și agresiuni și au fost amenințați că vor sari peste bord... așa că nu există altă alternativă decât să-i încuiem în cabine”, a spus purtătorul de cuvânt al DFDS.

Compania a angajat paznici turci și a invitat reprezentanți ONU pe navă pentru a-i chestiona pe bărbați, dintre care cel puțin șase sunt marocani, iar patru sunt algerieni.

Ministrul de externe danez a demarat negocieri cu Ankara și Kiev și, deoarece feribotul navighează sub pavilion lituanian, cu Vilnius. „Problema poate fi rezolvată. Este nevoie doar de o decizie la Ankara și Kiev”, a declarat o sursă din ministerul danez de externe.

Un purtător de cuvânt al poliției de frontieră din Ucraina a declarat că bărbații voiau să meargă din Turcia în România, dar s-au urcat pe feribotul greșit și au ajuns în Ucraina, unde nu pot fi primiți pentru că nu au acte.

Compania a spus că cea mai bună soluție ar fi ca Ucraina sau Turcia să fie de acord să îi primească sau să obțină confirmarea finală a originilor celor 12 bărbați pentru a putea fi trimiși înapoi în țările de proveniență.

×
Subiecte în articol: migranti istanbul Odesa romania feribot