x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 15.000 de familii de români, discriminate de guvernul de la Viena

15.000 de familii de români, discriminate de guvernul de la Viena

20 Noi 2018   •   17:31
15.000 de familii de români, discriminate de guvernul de la Viena

Situaţie scandaloasă în Austria, unde Parlamentul de la Viena, dominat de partidele conservatoare şi de extremă dreapta, a adoptat o lege privind indexarea alocaţiilor acordate familiilor cu copii.

Potrivit noii prevederi legale, familiile din ţările member UE, între care şi România, nu vor mai primi aceeaşi sumă care se alocă unei familii de austrieci, dacă nu au copiii în Austria. Dacă familiile respective au copiii în ţările de origine, alocaţia va fi ajustată la suma care se acordă drept alocaţie în ţara respectivă.

Astfel, în loc de cel puţin 115 euro pentru fiecare copil, familiile de români care au copiii în România urmează să primească doar aproximativ 20 de euro. Comunităţile de români din Austria, care cuprind aproape 15.000 de familii cu copii, au protestat faţă de această măsură încă de pe vremea când era proiect de lege. Mai mult, proiectul a fost criticat de către Parlamentul European şi de către Comisia Europeană, care l-au considerat discriminatoriu.

Campania extremistă, împotriva migranţilor

Asta nu i-a oprit pe liderii de la Viena să pună planul în aplicare, mai ales că formaţiunile conservatoare şi de extremă dreapta au câştigat alegerile parlamentare cu astfel de mesaje populiste, împotriva muncitorilor străini din Austria.

Potrivit parlamentarilor de dreapta, "scopul indexării beneficiilor sociale este de a contribui la costului real al nivelului de trai. Totuşi, costul nivelului de trai este diferit în Europa astfel încât este nedrept pentru toată lumea să fie plătită egal".

×
Subiecte în articol: austria alocaţii copii români