x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 16 morţi după ce un microbuz a fost lovit de un tren

16 morţi după ce un microbuz a fost lovit de un tren

06 Dec 2015   •   15:01
16 morţi după ce un microbuz a fost lovit de un tren

Cel puţin 16 persoane şi-au pierdut viaţa şi mai multe au fost rănite duminică în urma unei coliziuni între un microbuz şi un tren la o trecere de nivel la Jakarta, relatează AFP, citând autorităţi indoneziene.

"Erau 24 de persoane la bordul microbuzului; 16 au murit, între care şi şoferul, iar altele au fost spitalizate", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Eva Chairunisa, o purtătoare de cuvânt a operatorului liniei feroviare, Kereta Commuter Line, a indicat că accidentul s-a produs cu puţin timp înainte de ora locală 09:00, când un tren a lovit în plin un microbuz care traversa în acel moment calea ferată.

Trecerea de nivel era închisă de o barieră, dar microbuzul reuşise să o ocolească pentru a se angaja pe calea ferată.

"Niciunul din pasagerii trenului nu a fost rănit, dar mai mulţi pasageri ai microbuzului au murit", a adăugat ea.

O echipă de anchetatori ai Ministerului indonezian al Transporturilor şi ai Comisiei naţionale pentru securitatea în transporturi va încerca să determine cauzele exacte ale accidentului, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului amintit.

Accidentele feroviare sunt frecvente în Indonezia, unde drumurile sunt adesea aglomerate, în timp ce autobuzele şi trenurile sunt vechi şi prost întreţinute

×