x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 17 ani de închisoare pentru americanul care voia să atace cu drone clădirile Pentagonului şi Congresului

17 ani de închisoare pentru americanul care voia să atace cu drone clădirile Pentagonului şi Congresului

02 Noi 2012   •   16:56
17 ani de închisoare pentru americanul care voia să atace cu drone clădirile Pentagonului şi Congresului

Un american care intenţiona să atace Pentagonul şi Congresul de la Washington cu modele mici de avioane teleghidate pline cu explozivi a fost condamnat la 17 ani de închisoare joi de către un tribunal din Boston.

Rezwan Ferdaus, în vârstă de 27 de ani, arestat în septembrie 2011, a pledat vinovat de "tentativă de distrugere a unei clădiri federale cu ajutorul unor explozivi şi tentativă de susţinere a teroriştilor". În plus, el va rămâne zece ani în libertate supravegheată.

De profesie fizician, cu o diplomă obţinută la Northeastern University, Ferdaus şi-a pregătit atentatele începând din ianuarie 2010, fiind arestat pe 28 septembrie anul trecut.

În conversaţiile înregistrate de FBI, el spunea că vrea "să atace armatele laşe şi să ucidă cât mai multe persoane", iar unui agent FBI, care s-a recomandat drept membru Al-Qaida i-a mărturisit că intenţiona să atace Pentagonul cu avioane teleghidate de dimensiuni mici "asemănătoare unei mici drone" şi pline cu explozivi.

Conform procuraturii, el a ales în acest scop două modele, F-4 Phantom şi F-86 Sabre, care au între 1,5-2 metri lungime, respectiv 1,2-1,6 lăţime, potrivit actului de acuzare.

În aprilie 2011, a extins proiectul şi pentru Congres, precizând că intenţiona să prăbuşească un avion teleghidat deasupra clădirii Capitoliului pentru a "decapita imperiul în întregime".

×
Subiecte în articol: sua congres terorism pentagon drone