x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 178 de persoane dispărute după ce un feribot s-a scufundat în Sumatra

178 de persoane dispărute după ce un feribot s-a scufundat în Sumatra

20 Iun 2018   •   12:59
178 de persoane dispărute după ce un feribot s-a scufundat în Sumatra

Oficialii din Indonezia au confirmat că 178 de persoane sunt dispărute după ce un feribot s-a scufundat la începutul acestei săptămâni, într-un popular lac din Sumatra, scrie The Guardian.

Rudele persoanelor dispărute au solicitat un efort mai mare în privinţa căutărilor şi au criticat guvernul pentru eşecul de a asigura măsurile de siguranţă de bază pe bărcile de pasageri.

Iniţial, autorităţile au declarat că 80 de persoane lipsesc, însă numărul acestora a crescut de mai multe ori, pe măsură ce rudele victimelor au început să vină în apropierea Lacului Toba oferind informaţii.

Doar 18 supravieţuitori au fost găsiţi la câteva ore după ce barca s-a scufundat, luni, din cauza vremii rele. Este posibil ca multe dintre victime să fie blocate în interiorul feribotului scufundat, a spus şeful poliţiei din Nordul Sumatrei, Paulus Waterpau.

“Mulţi supravieţuitori au spus autorităţilor că mai puţin de jumătate dintre pasageri au sărit în apă înainte ca barca să se scufunde”, a spus acesta pentru Associated Press.

Feribotul putea să transporte maximum 50 de persoane, însă la bord se aflau aproximativ 200 de persoane şi zeci de motociclete.

 

×