x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 18 persoane au murit într-un accident grav, lângă Varşovia

18 persoane au murit într-un accident grav, lângă Varşovia

12 Oct 2010   •   00:00
18 persoane au murit într-un accident grav, lângă Varşovia
Sursa foto: jalopnik.com/

Acidentul a avut loc la ora locală 6.18 (7.18, ora României), când un microbuz marca Volkswagen Transporter a intrat în coliziune frontală cu un camion marca Volvo, pe drumul regional 707. În microbuz călătoreau 18 persoane, care se îndreptau către locul de muncă.

Trei persoane, care au fost rănite în accident, au fost transportate imediat la spital. Doi dintre pasagerii răniţi au murit la scurt timp după spitalizare.

La ora locală 7.00 (8.00, ora României), la accident a fost chemat un elicopter-ambulanţă, în pofida faptului că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, nu puteau fi trimise la intervenţie elicoptere de la Varşovia sau Lodz.

Ministrul Afacerilor Interne, Jerzy Miller, şi guvernatorul provinciei Mazovia, Jacek Kozlowski, s-au deplasat la locul accidentului. Poliţia investighează cauzele accidentului, deşi purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Mazovia, Tadeusz Kaczmarek, a declarat că viteza şi condiţiile meteorologice nefavorabile constituie, probabil, cauza acestui accident rutier. Accidentul s-a petrecut chiar în Ziua Atenţiei la Viteză în Polonia, un eveniment organizat pentru a marca Ziua Europeană a Siguranţei Rutiere.

În Polonia, statisticile privind victimele accidentelor rutiere sunt, în continuare, alarmante, potrivit postului. La sfârşitul săptămânii trecute s-au înregistrat 350 de coliziuni, în care au murit 33 de persoane, iar alte 440 au fost rănite. În majoritatea cazurilor, cauza accidentelor a fost viteza excesivă. Cea de a doua cauză a accidentelor mortale în această ţară este conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.


×
Subiecte în articol: magazin