x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 20 de militante palestiniene pentru o înregistrare video cu Gilad Shalit

20 de militante palestiniene pentru o înregistrare video cu Gilad Shalit

30 Sep 2009   •   00:00

Imagini video care demonstrează că soldatul israelian Gilad Shalit, răpit în 2006, este în viaţă vor intra în posesia autorităţilor israeliene, transmite BBC.



Condiţia este eliberarea din închisoare a 20 de femei palestiniene. Dintre cele 20 de femei, patru sunt membre ale Hamas, cinci fac parte din gruparea rivală, Fatah, trei sunt membre ale mişcării Jihadul Islamic iar restul sunt înregimentate în alte grupări palestiniene. Un comunicat din partea cabinetului premeirului Benjamin Netanyahu arată că acest schimb a fost propus de către mediatorii internaţionali drept "măsură de clădire a încrederii" între Israel şi gruparea Hamas.

Surse apropiate negocierilor au declarat, pentru BBC, că schimbul ar urma să aibă loc vineri. Gilad Shalit a fost răpit de militanţi ai Hamas în cursul unui raid la graniţa dintre Liban şi Israel, iar presupusa înregistrare ar fi prima dovadă că tânărul este în viaţă. Până acum, răpitorii au transmis trei scrisori atribuite soldatului şi o înregistrare audio. Pentru a-l preda pe Shalit israelienilor, reprezentanţii grupării cer eliberarea a sute de prizonieri, mulţi dintre aceşti fiind acuzaţi de comiterea de atacuri asupra israelienilor.

×
Subiecte în articol: externe