x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 21 de decese provocate de inundaţii şi alunecări de teren în Vietnam

21 de decese provocate de inundaţii şi alunecări de teren în Vietnam

27 Iun 2018   •   18:36
21 de decese provocate de inundaţii şi alunecări de teren în Vietnam

Bilanţul victimelor înregistrate în nordul Vietnamului a ajuns la 21 de decese, ce au fost cauzate de ploile abundente care au căzut în ultimele patru zile în această ţară, provocând viituri, inundaţii şi alunecări de teren în patru provincii, informează DPA. 

Cincisprezece persoane au murit şi alte 10 sunt date dispărute în Lai Chau, cea mai săracă şi cea mai slab populată provincie din Vietnam. Alte cinci decese au fost raportate în provincia Ha Giang şi o victimă în provincia Tuyen Quang, potrivit unui raport publicat miercuri de Comitetul Naţional din Vietnam pentru operaţiuni de căutare şi salvare. 

Aproape 3.600 de persoane, inclusiv 671 de soldaţi, participă la misiunile de salvare şi ajutorare a sinistraţilor, precizează acelaşi document. 

Precipitaţiile abundente, care au ajuns până la valori de 536 de mililitri pe centimetru cub, au fost înregistrate în aceste zone în ultimele patru zile, înainte de a scădea în intensitate în cursul zilei de miercuri. 

Peste 120 de locuinţe au fost luate de ape, 600 de case au fost avariate şi aproape 1.500 de reşedinţe au fost acoperite de inundaţiile provocate de ploile torenţiale care au început să cadă sâmbătă. 

Potrivit autorităţilor locale, pagubele materiale provocate de aceste fenomene meteorologice au fost estimate la aproape 20 de milioane de dolari. 

Vietnamul este o ţară cu o climă ce permite apariţia unor furtuni şi inundaţii violente, care ucid sute de persoane în fiecare an.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Vietnam inundatii alunecari de teren decese