x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 21 de morți, inclusiv 4 copii, după răsturnarea unei ambarcațiuni în Nigeria

21 de morți, inclusiv 4 copii, după răsturnarea unei ambarcațiuni în Nigeria

03 Aug 2018   •   15:02
21 de morți, inclusiv 4 copii, după răsturnarea unei ambarcațiuni în Nigeria

Douăzeci şi una de persoane, inclusiv patru copii, care încercau să se întoarcă în satele lor după ce au fost alungaţi de către grupuri înarmate, şi-au pierdut viaţa joi în statul Sokoto din nordul Nigeriei după ce ambarcaţiunea loc s-a răsturnat, au anunţat vineri serviciile de salvare, relatează AFP. 

Ambarcaţiunea, care transporta circa cincizeci de persoane, s-a scufundat din cauza curenţilor râului din districtul Gandi. Şaptesprezece femei şi patru copii au murit, a afirmat Suleiman Karim, de la Agenţia naţională pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă (NEMA). 

Sătenii se întorceau la Garin Kare, de unde au fugit cu miile în urmă cu o lună după un raid sângeros întreprins de indivizi înarmaţi în districtul lor, în cursul căruia 32 de persoane au fost ucise şi zeci de case au fost jefuite şi incendiate. 

Accidente în care sunt implicate ambarcaţiuni se întâmplă frecvent în acea regiune foarte săracă din Nigeria, îndeosebi în sezonul ploios şi sunt legate de condiţiile foarte proaste de transport.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Nigeria ambarcatiune scufundata sokoto