x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 21 de oameni au murit în urma unei explozii dintr-o biserică din Egipt

21 de oameni au murit în urma unei explozii dintr-o biserică din Egipt

09 Apr 2017   •   14:05
21 de oameni au murit în urma unei explozii dintr-o biserică din Egipt
Sursa foto: livearad

Bilanţul morţilor exploziei produse într-o biserică din oraşul egiptean Tanta, în Delta Nilului, a urcat la 21 şi de asemenea la 50 de răniţi, a anunţat televiziunea de stat duminică, informează Reuters. Explozia a făcut de asemenea patruzeci de răniţi, în momentul când comunitatea creştină se pregăteşte să intre în Săptămâna Mare după sărbătoarea Floriilor în această duminică. 

Un responsabil al serviciului de urgenţă al spitalului universitar din Tanta, unde au fost transferate victimele, a declarat pentru AFP că sunt mai mult de 15 morţi. Explozia a avut loc cu puţin înainte de ora 10.00 în biserica Mar Girgis din Tanta, potrivit televiziunii de stat. Nu a existat o revendicare imediată a responsabilităţii pentru această explozie şi cauza ei nu era încă cunoscută. Ea s-a produs la patru luni după un atentat ce a făcut treizeci de morţi într-o biserică coptă din Cairo. 

Explozia a avut loc de asemenea înaintea unei vizite a papei Francisc programată pentru 28 şi 29 aprilie în Egipt, în timp ce filiala locală a grupării jihadiste Stat Islamic a chemat la acţiuni împotriva creştinilor, adaugă Agerpres.

Potrivit guvernatorului din Gharbia, generalul Ahmad Deiflui, nu există informaţii cu privire la natura acestui "atentat". "Ori o bombă a fost plasată înăuntru sau cineva s-a aruncat în aer", a spus el.

Sursă foto: livearad - Twitter

×
Subiecte în articol: Egipt explozie