x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 21 de persoane au murit, după ce au băut lichior de contrabandă

21 de persoane au murit, după ce au băut lichior de contrabandă

19 Sep 2018   •   16:22
21 de persoane au murit, după ce au băut lichior de contrabandă

Poliţia din Malaezia investighează un caz de alcool otrăvit, care a dus la moartea a cel puţin 21 de persoane, iar alte câteva zeci au fost spitalizate, miercuri, notează Reuters.

Lichiorul de contrabandă, ieftin, este o băutură populară printre populaţia săracă a ţării, cei mai mulţi fiind muncitori migranţi, în ţara majoritar musulmană, care a impus taxe mari pe alcool.

Un total de 57 de cazuri de otrăviri au fost înregistrate în capitala ţării, Kuala Lumpur, şi în Selangor, potrivit Ministrului Sănătăţii, Dzulkefly Ahmad. “Este posibil ca numărul de cazuri să crească, având în vedere că tot mai mulţi pacienţi vin să solicite tratament.”, a spus acesta în cadrul unei conferinţe de presă din capitala administrativă a ţării, Putrajaya.

Metanolul, componentă a alcoolului, este folosit în producerea de lichior. Metanolul este inofensiv în cantităţi mici, însă este letal dacă este folosit în cantităţi mari.

Cinci cetăţeni din Malaezia au fost afectaţi, în timp ce restul erau muncitori străini din Bangladesh, Indonezia, Myanmar şi Nepal.  

×