x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 21 de soldaţi egipteni ucişi în urma unui atac terorist

21 de soldaţi egipteni ucişi în urma unui atac terorist

20 Iul 2014   •   09:07
21 de soldaţi egipteni ucişi în urma unui atac terorist

21 de soldaţi ai armatei egiptene au fost ucişi sâmbătă într-un atac comis de persoane înarmate contra unui punct de control militar în vestul ţării, a anunţat armata.

Acesta este unul dintre atacurile cele mai mortale înregistrate în Egipt după destituirea preşedintelui islamist Mohamed Morsi în iulie 2013, notează AFP.

Ţara a cunoscut de atunci un val de atacuri revendicate de grupuri islamiste armate vizând forţele de securitate şi armata, în special în peninsula Sinai, în estul Egiptului.

În urma atacului, comis într-o zonă de deşert la 630 kilometri vest de Cairo, au fost răniţi alţi patru soldaţi, armata acuzându-i de atac pe "terorişti".

Un tir tras cu un lansator de rachete a provocat o explozie într-un depozit de muniţii şi a ucis soldaţii, a precizat armata. Un responsabil al serviciilor de securitate a anunţat anterior că bărbaţi înarmaţi cu lansatoare de rachete antitanc şi mitraliere grele au atacat punctul de control din zona Farafra.

Citește și Apocalipsa vine AZI
13 Apocalipse pe care le-am ratat și încă una, care va veni




Potrivit agenţiei oficiale de presă Mena, trei atacatori au fost ucişi în acest asalt, al doilea contra acestui punct de control în mai puţin de trei luni.

Atacul s-a produs în timp ce responsabili egipteni au avertizat în mod repetat contra unei posibile extinderi a violenţelor ce zguduie Libia, pradă anarhiei şi care are o frontieră de peste 1.000 de kilometri cu Egiptul.

×
Subiecte în articol: atac soldati Egipt morti terorişti