x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 21 Savage nu şi-a ascuns niciodată statutul de imigrant, susţine avocatul său

21 Savage nu şi-a ascuns niciodată statutul de imigrant, susţine avocatul său

05 Feb 2019   •   15:11
21 Savage nu şi-a ascuns niciodată statutul de imigrant, susţine avocatul său
Sursa foto: Ralph Arvesen

 Rapper-ul din Atlanta 21 Savage, născut în Marea Britanie, nu şi-a ascuns niciodată statutul de imigrant faţă de autorităţile americane, a susţinut luni avocatul muzicianului, citat de DPA. 

Arestarea artistului - pe numele său real Sha Yaa Bin Abraham-Joseph - de către US Immigration and Customs Enforcement (ICE) pentru depăşirea vizei a fost "bazată pe informaţii incorecte cu privire la acuzaţii din trecut privind infracţiuni" comise de acesta, a indicat avocatul Charles Kuck într-o declaraţie. 

Potrivit unei declaraţii a responsabililor ICE, citată duminică de presa americană, Abraham-Joseph a fost condamnat "pentru acuzaţii privind infracţiuni asociate drogurilor în octombrie 2014 în comitatul Fulton din statul american Georgia". 

În declaraţia de luni, Kuck a precizat că deşi Departamentul de Securitate Internă al SUA (DHS) îi cunoştea adresa şi trecutul de la momentul în care a aplicat pentru viză de tip U în 2017 acesta nu a luat nicio măsură împotriva sa până weekend-ul trecut. 

Viza de tip U este destinată victimelor infracţiunilor. Rapperul a fost împuşcat în 2013 într-un incident în care cel mai bun prieten al său a fost ucis, potrivit presei americane. 

Abraham-Joseph a sosit legal în Statele Unite în iulie 2005 şi a rămas în această ţară chiar şi după expirarea vizei, un an mai târziu, au declarat responsabilii ICE duminică. 

Kuck a precizat că familia clientului a rămas după depăşirea dreptului de şedere conferit prin viza de lucru, atunci când el era minor, şi că acesta "ca şi alţi aproape 2 milioane de copii, a rămas fără statut legal, deşi nu era vina sa". 

În acest caz "este vorba despre o încălcare a legii civile", a subliniat avocatul rapperului adăugând că reţinerea acestuia "nu are alt scop decât a-l pedepsi inutil şi a se încerca intimidarea sa pentru a renunţa la dreptul său de a lupta pentru a rămâne în Statele Unite".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: 21 savage imigrant arestare viza sua