x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 25 de persoane au murit în Siria, în urma bombardamentelor forţelor guvernamentale

25 de persoane au murit în Siria, în urma bombardamentelor forţelor guvernamentale

23 Apr 2016   •   15:26
25 de persoane au murit în Siria, în urma bombardamentelor forţelor guvernamentale

Douăzeci şi cinci de persoane au murit sâmbătă în oraşul Duma, situat la est de Damasc, şi la Alep (nordul Siriei) în urma bombardamentelor efectuate de forţele guvernamentale siriene asupra poziţiilor rebelilor, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP şi Reuters.

În opinia directorului OSDO, Rami Adel Rahmane, încetarea focului iniţiată de SUA şi Rusia şi intrată în vigoare pe 27 februarie ''nu mai există'' după numeroasele cazuri de încălcare a înţelegerii atât de către rebeli, cât şi de către armata siriană.

Un număr de 12 civili au murit în raidurile aeriene începute sâmbătă dimineaţă care au vizat cartiere controlate de rebeli în estul oraşului Alep, a afirmat un responsabil local al apărării civile.

Vineri, 25 de civili au fost ucişi şi 40 răniţi în acţiunile efectuate de forţele guvernamentale siriene contra sectoarelor rebele din Alep, oraş devenit în iulie 2012 teatrul unor confruntări armate violente.

Războiul din Siria, izbucnit în urmă cu cinci ani, s-a soldat până acum cu cel puţin 270.000 de morţi, conform datelor OSDO.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: siria bombardamente damasc duma alep