x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 3,3 milioane de americani s-au infectat cu COVID-19. Numărul real al îmbolnăvirilor ar fi mult mai mare

3,3 milioane de americani s-au infectat cu COVID-19. Numărul real al îmbolnăvirilor ar fi mult mai mare

11 Iul 2020   •   22:35
3,3 milioane de americani s-au infectat cu COVID-19. Numărul real al îmbolnăvirilor ar fi mult mai mare

Statele Unite se află pe locul 1 în lume la infecțiile cu virusul SARS-CoV-2, ajungând la aproape 3,3 milioane de persoane confirmate, dintre care 136.671 au decedat. În fiecare zi contaminările cresc în această țară, ieri SUA raportând 53.871 de noi cazuri. 

Însă situația este și mai gravă decât arată datele oficiale. Estimările specialiștilor spun că numărul de îmbolnăviri este mult mai mare.

Fostul comisar al FDA, Scott Gottlieb, a declarat că 1 din 150 de locuitori ar fi de fapt infectat, scrie Forbes.

Cercetătorii Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor şi MIT au realizat calcule care arată că, în realitate, există de circa 11 ori mai multe persoane care au contactat noul coronavirus, decât cele confirmate, ceea ce înseamnă au loc peste 700.000 de infecţii reale în fiecare zi.

Proiecţia de 700.000 de contaminări zilnice reprezintă o creştere semnificativă faţă estimările de la 1 iulie, care arătau că există circa 450.000 de infecţii reale/zi.

Președintele Donld Trump a afirmat, de mai multe ori, că această creștere alarmantă a îmbolnăvirilor este determinată de testările tot mai numeroase.

În schimb, Scott Gogttlieb susține că SUA nu are încă o capacitate suficientă de detectare a cazurilor pentru a reuși să reflecte numărul real al infecțiilor. 

 

×
Subiecte în articol: sua COVID coronavirus teste infectii