x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 350 de ziare din SUA se unesc pentru a-i spune lui Donald Trump: Nu presa este inamicul americii

350 de ziare din SUA se unesc pentru a-i spune lui Donald Trump: Nu presa este inamicul americii

16 Aug 2018   •   15:41
350 de ziare din SUA se unesc pentru a-i spune lui Donald Trump: Nu presa este inamicul americii

Sute de ziare și publicații din SUA s-au unit pentru a lupta împotriva ”războiului deschis îmoptriva presei” al lui Donald Trump, scrie huffingtonpost.com

Inițiativa aparține The Boston Globe care săptămâna trecută a afăcut apel la toate ziarele mari și mici din SUA să publice joi un editorial prin care să contracareze atacul susținut de Trump împotriva presei. The Globe spune că mai mult de 300 de ziare s-au angajat să scrie câte un editorial unic prin care să-l contracareze pe președinte.

 Din Tucson, Arizona, până în Chicago, Illinois; din Hartford, Connecticut, până în Dallas, Texas; din Athens, Ohio, până în Bismarck, North Dakota, ziare din toată țara publică editoriale care transmit același mesaj: Domnule președinte, jurnaliștii nu sunt dușmanii.

Chiar și New York Post, ziar cu tendințe conservatoare și care este deținut de prietenul lui Trump, Rupert Murdoch, a publicat un editorial în acest sens: ”Stăm alături de colegii noștrii”, au spus boardul editorial al ziarului.

×