x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 38 de oameni ucişi de o alunecare de teren în China

38 de oameni ucişi de o alunecare de teren în China

11 Ian 2013   •   19:01
38 de oameni ucişi de o alunecare de teren în China

O alunecare de teren produsă vineri în sud-vestul Chinei a provocat moartea a cel puţin 38 persoane, alte două fiind rănite. De asemenea, şase persoane sunt date dispărute, conform autorităţilor locale.

16 locuinţe au fost distruse într-un sat din provincia Yunnan, echipele de intervenţie reuşind să salveze doar două persoane care au fost luate de torentul de noroi şi au fost rănite.

Noul lider chinez, Xi Jinping, premierul în exerciţiu Wen Jiabao şi viitorul său înlocuitor Li Keqiang au ordonat să fie "depuse toate eforturile necesare" pentru salvarea victimelor, a anunţat agenţia oficială de ştiri chineză.

Aceeaşi regiune din sudul Chinei, situată în nord-estul provinciei Yunnan, a fost afectată la 7 septembrie de un seism cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter, care a provocat moartea a 81 de persoane, dar şi de o alunecare de teren, o lună mai târziu, care a îngropat 18 copii într-o şcoală.

Alunecările de teren sunt frecvente în regiunile muntoase din China, unde normele de securitate privind construcţiile nu sunt respectate de cele mai multe ori.

×
Subiecte în articol: alunecare de teren morti China