x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 42 de migranți au fost arestați în partea americană a frontierei cu Mexicul

42 de migranți au fost arestați în partea americană a frontierei cu Mexicul

26 Noi 2018   •   18:18
42 de migranți au fost arestați în partea americană a frontierei cu Mexicul

Un număr de 42 de migranţi au fost arestaţi în partea americană a frontierei cu Mexicul în timp ce încercau să treacă în forţă în SUA, a anunţat luni un responsabil american, citat de AFP. 

''Patruzeci şi două de persoane au trecut frontiera şi au fost arestate. Şi, la drept vorbind, numeroase alte persoane au reuşit să traverseze graniţa (fără să fie arestate)'', a declarat la CNN Rodney Scott, un responsabil al poliţiei de frontieră. 

Migranţii arestaţi, în majoritate adulţi, fac parte dintr-un grup de aproximativ 500 de persoane care au încercat să treacă frontiera la Tijuana, fiind însă respinse de către forţele de securitate americane, care au făcut uz de gaze lacrimogene şi de gloanţe de cauciuc. Frontiera dintre Tijuana şi San Diego (California) a fost închisă pentru scurt timp după acest incident. 

Migranţii, originari din America Centrală, inclusiv femei şi copii, participau la o manifestaţie paşnică la limita frontierei, apoi s-au îndreptat către bariera metalică de delimitare şi au încercat să intre cu forţa în SUA pentru a cere acolo azil. 

''Suntem pe cale să construim un nou zid la frontieră, dar nu este încă gata. Unele secţiuni aflate în stare proastă sunt făcute din metal pe care ni l-au furnizat militarii'', a afirmat Scot, pentru a explica spărturile din zid. ''Grupul a rupt mai multe segmente, au îndoit o mică porţiune după care s-au grăbit să intre (pe teritoriul american) şi au început să-i atace pe agenţii noştri, care au reuşit să-i respingă'', a mai spus el. 

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat în ultimele zile cu închiderea totală a frontierei dintre SUA şi Mexic, dacă situaţia va degenera, în timp ce 9.000 de militari americani au fost desfăşuraţi în zona respectivă. 

Aproximativ 5.000 de migranţi ai caravanei au sosit în această săptămână la Tijuana, după ce au parcurs peste 4.000 de km în mai puţin de o lună, refugiindu-se din cauza violenţei şi a sărăciei din Honduras, în speranţa de a intra în SUA.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: mexic migranti arestari sua