x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 45.000 de euro amendă pentru primarul din Milano

45.000 de euro amendă pentru primarul din Milano

05 Iul 2019   •   16:55
45.000 de euro amendă pentru primarul din Milano
Sursa foto: Maurizio Costanzo

Primarul din Milano, Giuseppe Sala (centru-stânga), a fost condamnat vineri la o pedeapsă de şase luni de închisoare, comutată însă pe loc într-o amendă de 45.000 de euro, pentru fals în acte în legătură cu organizarea Expoziţiei universale din 2015, relatează AFP.

Giuseppe Sala, fost comisar al expoziţiei, era urmărit pentru două documente care ar fi fost antedatate la o licitaţie de anvergură în vederea construirii infrastructurii de bază a evenimentului. El a fost condamnat în final pentru un document legat de membrii comisiei însărcinate cu adjudecarea contractelor.

Parchetul ceruse 13 luni de închisoare pentru Sala.

Primarul a anunţat fără întârziere că nu va demisiona din post. "Îi asigur pe milanezi că voi rămâne primarul lor în cei doi ani care îmi rămân din mandat", a declarat Sala.

El a adăugat că "o condamnare de acest gen, după şapte ani, pentru un viciu de formă fără niciun efect, îi va determina pe mulţi să nu mai vrea să se ocupe de treburile publice", deplângând faptul că a fost judecat pentru ce a făcut cu toate că a "muncit atât" în slujba comunităţii.

În decembrie 2016, Giuseppe Sala a demisionat din postul de primar aflând că este vizat de o anchetă judiciară, dar numai pentru a reveni câteva zile mai târziu asupra deciziei, susţinându-şi nevinovăţia.

Avocaţii săi au subliniat că, "în pofida eforturilor şi asigurărilor procuraturii", nimic nu dovedeşte că Sala a "participat la (luarea) deciziei" de a antedata documentele respective şi că şi-a dat seama ce semnează.

Celelalte trei persoane urmărite în acelaşi dosar, între care principalul său asistent la Expo 2015, au fost exonerate. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: amenda primarul din milano Giuseppe Sala