x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 45 de turiști, printre care și o fetiță de 10 ani, au petrecut noaptea în telecabine

45 de turiști, printre care și o fetiță de 10 ani, au petrecut noaptea în telecabine

09 Sep 2016   •   15:15
45 de turiști, printre care și o fetiță de 10 ani, au petrecut noaptea în telecabine

O operațiune de salvare a fost lansată după ce mai mult de 100 de persoane au rămas blocate în telecabinele panoramice, aproape de Mont Blanc, în Alpi. Totul s-a întâmplat ieri după-amiză, după ce vânturile puternice au provocat defecțiuni mecanice telefericelor.

Serviciile de urgență din Franța, Italia și Elveția au folosit patru elicoptere pentru evacuarea a 65 din cei 110 turiști blocați în Chamonix, a declarat Ministrul de Interne Bernard Cazenueve într-un comunicat. O dată cu venirea întunericului, salavatorii nu au mai putut face nimic, așa că au reluat operațiunile la prima rază de lumină. Daily Mail scrie că cei rămași în telecabine au ținut legătura cu echipele de salvare tot timpul, conform lui Stephane Bozon, comandantul operațiunii din Jandarmeria din Chamonix.

Un supraviețuitor susține că cele 36 de telecabine erau la o distanță de 3 800 de metri de sol. Purtătorul de cuvânt al companiei care conduce aceste telecabine spune că acestea erau întinse pe o distanță de 5km, legând stațiunea Aiguille du Midi din Franța și Pointe Helbronner din Italia. Aceasta rută atrage aproape o jumătate de milion de turiști anual.

Autoritățile afirmă că imediat ce problema a fost adusă la cunoștință, s-a încercat rezolvarea ei, însă doar două cabluri din trei au putut fi detensionate, blocând telecabinele în aer. Astfel, oamenii care nu au mai putut fi salvați înainte de venirea nopții, au fost nevoiți să rămână peste noapte în cabine. Ambulanțele au fost aduse preventiv la cea mai apropiată bază, pentru oamenii care au stat în frig o noapte întreagă.

Operațiunea a fost un succes, salvatorii au acționat într-un mod profesionist, iar supraviețuitorii au dat dovadă de calm și de un comportament exemplar în asemenea situații. 

×