x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 5 morți, după scufundarea unei ambarcațiuni cu 15 migranți în Marea Egee

5 morți, după scufundarea unei ambarcațiuni cu 15 migranți în Marea Egee

12 Noi 2018   •   18:37
5 morți, după scufundarea unei ambarcațiuni cu 15 migranți în Marea Egee

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa după ce o ambarcaţiune cu 15 migranţi la bord s-a scufundat în Marea Egee în largul coastei de vest a Turciei, a anunţat luni paza de coastă turcă, în timp ce aveau loc operaţiuni de căutare a unor eventuali supravieţuitori, relatează agenţia DPA. 

Trei copii se află printre cei cinci migranţi înecaţi, a precizat paza de coastă, adăugând că trei persoane au fost salvate. 

Autorităţile au fost alertate în legătură cu accidentul, survenit în largul oraşului de coastă Dikili, din provincia Izmir, după ce doi supravieţuitori au reuşit să ajung înotând la ţărm. 

La bordul ambarcaţiunii se aflau 14 afgani şi un iranian, a indicat paza de coastă, citând informaţii de la supravieţuitori. 

Districtul Dikili este aproape de insula grecească Lesbos. 

Migranţii continuă să folosească Turcia ca punct de plecare în timp ce încearcă să ajungă în Grecia, ţară membră a Uniunii Europene. În 2016, UE şi Ankara au ajuns la un acord pentru a limita fluxul de migranţi către Europa în schimbul unui ajutor financiar pentru refugiaţii aflaţi în Turcia.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marea Egee turcia ambarcatiune scufundata