x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 57% dintre francezi cred că Strauss-Kahn e victima unui complot.

57% dintre francezi cred că Strauss-Kahn e victima unui complot.

de Marina Constantinoiu    |    18 Mai 2011   •   11:24

Majoritatea francezilor, 57%, considera ca seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, acuzat de tentativa de viol si agresiune sexuala, de catre o angajata a hotelului Sofitel din New York, este “victima unui complot', rezulta dintr-un sondaj de opinie realizat de Institutul CSA si dat publicitatii miercuri, relateaza AFP.

Pentru 32 % dintre cei chestionati, socialistul francez, pana acum favorit pentru prezidentialele din 2012, nu este “victima unui complot', iar 11% nu se pronunta in legatura cu situatia in care se afla in prezent Strauss-Kahn, potrivit aceluiasi sondaj realizat pentru BFM-TV, Radio Monte Carlo si 20 Minutes.

In randul simpatizantilor socialisti, 70% cred intr-un complt vizandu-l pe DSK, 23% nu cred intr-un asemenea complot, iar 7% nu se pronunta.

In plus, 52% dintre persoanele chestionate considera ca oamenii politici au avut, in general, un comportament responsabil in acest caz, iar 38% au o opinie contrara. Liderii Partidului Socialist (PS) au fost “mai degraba responsabili', in opinia a 57% dintre persoanele intervievate, fata de 31%, care cred contrariul.

Sondajul a fost realizat telefonic, luni, 16 mai, pe un esantion national reprezentativ de 1.0007 persoane, cu varste de peste 18 ani.

Arestat sambata la New York, seful Fondului Monetar International a fost acuzat de agresiune sexuala, sechestrare de persoana si tentativa de viol. El neaga aceste acuzatii, dar a fost incarcerat, luni, intr-o inchisoare din New York.

×