x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 6 oameni au fost arestați după tentativa eșuată de asasinat a președintelui Maduro

6 oameni au fost arestați după tentativa eșuată de asasinat a președintelui Maduro

06 Aug 2018   •   13:07
6 oameni au fost arestați după tentativa eșuată de asasinat a președintelui Maduro

Ministrul venezuelean de Interne, Nestor Reverol, a anunţat duminică şase arestări în ancheta privind atacul cu drone asupra preşedintelui Nicolas Maduro, transmite AFP. 

"Până în prezent, au fost arestaţi şase terorişti şi ucigaşi plătiţi, mai multe vehicule au fost confiscate. Au avut loc percheziţii în mai multe hoteluri din capitală, unde au fost descoperite dovezi copleşitoare", a declarat oficialul citat. 

"Executanţii şi organizatorii (atacului) din interiorul şi din exteriorul ţării au fost identificaţi complet, alte arestări nu sunt excluse în următoarele ore", a adăugat Reverol. 

Potrivit acestuia, atacul a fost realizat cu ajutorul a două drone, fiecare încărcată cu un kilogram de C4, un explozibil militar capabil "să producă pagube pe o rază de aproximativ 50 de metri". 

"Una din aeronave a zburat deasupra tribunei prezidenţiale pentru a declanşa încărcătura explozivă (...), dar un dispozitiv de bruiaj a permis dezorientarea dronei, ceea a făcut ca explozia să aibă loc în afara perimetrului preconizat", a adăugat ministrul venezuelean de Interne. 

Controlul celei de-a doua drone a fost pierdut, iar aceasta a explodat asupra unei clădiri situate nu departe de locul unde se desfăşura parada militară, conform oficialilor. 

Unul din cei reţinuţi era vizat de un mandat de arestare pentru un atac "terorist" asupra unei baze militare din Valencia, la vest de Caracas, efectuat de "circa 20 de mercenari" pe 6 august 2017, a adăugat Nestor Reverol. O altă persoană arestată mai fusese reţinută în timpul manifestaţiilor din 2014 care cereau plecarea de la putere a lui Nicolas Maduro, conform ministrului. 

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, a declarat sâmbătă seară că s-a încercat asasinarea sa, acuzându-l pe preşedintele columbian Juan Manuel Santos că se află în spatele "atentatului" comis cu drone încărcate cu explozibili în timpul unei ceremonii militare, relatează AFP şi DPA. 
 

×